
Nem fogadta kegyeibe az időjárás a lecsófőzőket Mecsekfalun. A résztvevőket nem igazán zavarta, a sátrak védelmében is remek hangulatban készültek az ételvariációk.
Többen esküsznek rá: 3 rész paprika, 2 rész paradicsom, 1 rész hagyma a titka a klasszikus lecsónak. A 8. alkalommal megrendezett Mecsekfalui Lecsófőző Fesztivál résztvevői azonban rendhagyó variációkkal is meglepték a séfekből, étteremvezetőkből álló bírálókat.
Eredetileg a Mecsekfalui Szabadidő Park adott volna otthont a hagyományos közösségi programnak, a szervezők azonban úgy döntöttek, a kultúrházba és annak udvarára költözik ideiglenesen a gasztrorendezvény.
Az időjárás elrettentett ugyan néhány csapatot, de a bográcsok vagy kondérok körül szorgoskodók így is nagy lelkesedéssel vágtak az előkészületeknbe. A hagyományos receptet követők mellett különböző változatú húsos lecsók gazdái várták a zsűri véleményét. A kolbászok és szárnyas húsok mellett volt, hogy darált hússal együtt chilis bab is „bemerészkedett” a paprikák közé. Utólag elmondhatjuk: jól tette.
A Mecsekfaluért Alapítvány szervezésében lezajlott rendezvényen – a tombolasorsolás és az eredményhirdetés után – FöFő Retro Disco-jában zárhatták a résztvevők az esős, de annál vidámabb közösségépítő napot.



