
A Mecsekfalu Pihenő Park adott otthont a hetedik alkalommal rendezett lecsófőző fesztiválnak. A településen kevésbé jól eligazodók is könnyen megtalálták a helyszínt, mivel csak az orrukat kellet követni, hiszen már koradélután ínycsiklandozó illatok járták be a festői környezetben található völgyet.
A Mecsekfaluért Alapítvány, a részönkormányzat, a mecsekfalui lakosok és számos vállalkozó támogatásával meghirdetett rendezvényre számos baráti társaság nevezett, bizonyítandó, mennyire népszerű a lecsó Komló környékén is.
A lecsókészítés a világon óriási „szájról szájra” járó szakirodalommal rendelkezik. Hol ratatouille-nak, hol gyuvecsnek, hol peperonatának nevezik, de szinte mindenütt belevesznek valamilyen helyi specialitás a receptekbe. Abban sokan megegyeznek, hogy a klasszikus arány – 1 rész hagyma, 2 rész paradicsom, 4 rész fehér húsú paprika – irányadó a világ számos pontján.

Mecsekfalun több csapatnál is magyarosítottak ezen. Szalonna, kolbász, piros paprika is belekerült a bográcsokba, sőt néhol észrevétlenül cukkini, patisszon is megbújt a remek illatú végeredményekben.
Tamás Norbert, a rendező a Mecsekfaluért Alapítvány titkára elmondta, hogy Torma Zsolt, Richter Attila és Ácsbok László személyében szakavatott zsűri értékelte a mintákat, de természetesen a minőséget a verseny végén a fehér kenyérrel tisztára törölt tányérok is bizonyították.
A kiváló időben rendezett gasztronómiai nap DJ.FÖFÖ „utcabáljával” zárult.









