Már 8. alkalommal szervezte meg a Tisztelet Komlónak Egyesület hagyományos lecsófőző versenyét.
Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket. A zuhogó eső a sátrak, ernyők alá kényszerítette a lecsófőző csapatokat. Ám ez nem befolyásolta a serény előkészületeket a Béke Hotel kerthelyiségében. A paletta széles volt: egyesek a hagyományos (retro) lecsóra esküdtek, más csapatok viszont húsbetéttel, kolbásszal, szalonnával, csirkemájjal gazdagították a népszerű ételt.
Képzavarral élve, a lecsó itt is a közösségépítés „kovásza” lett: a Tisztelet Komlónak Egyesület 40 főre főzött, a házigazda Kispál László által vezetett Hotel Béke csapata a szálloda lakóinak és a személyzetének ajánlotta fel főztjét, de ez a nemes gesztus elmondható volt valamennyi benevezett csapatról.
Abban megegyezett mindenki, hogy az idei lecsók, nem éppen a húsos „betétek”, hanem a tüzelőanyag és a zöldségégárak miatt idén kissé költségesebbek lettek; a minőség azonban maradt, aminek a tapasztalt séfek voltak biztosítékai.
A főszervező Jégl Zoltán, a Tisztelet Komlónak Egyesület elnöke számos fellépőről tudott beszámolni, hiszen a főzéssel párhuzamosan gazdag programot kínált a színpad: az Őszirózsa ének- és tánccsoport, Gelb Miklós és Kiss Anikó zenés duója, Végvári Sándor gitárjátéka, valamint tombolasorsolás egészítette ki a gasztronómiai élményt.
A lecsőfőző verseny végeredménye: 1. Hotel Béke 2. Abonyi házaspár és a Tisztelet Komlónak Egyesület 3. Piramis és a Járadékos Bányászok csapata.