
Kétségtelen, hogy a világon az egyik legnépszerűbb alkoholos ital az eredetileg Oroszországból és Lengyelországból hódító útjára indult vodka. Ma már világszerte fogyasztják önmagában és koktélokba keverve is, és már nem csak az említett országokban készítik.
A vodka a MegaDrink virtuális polcain is megtalálható széles választékban, a különféle márkák eltérő ízvilágot és egyediséget kínálnak. Maradjunk most a valódi orosz vodkánál, amely az orosz vodkagyártás legmagasabb szabványai szerint készül! Kizárólag orosz alapanyagokat tartalmaz, és teljes állami minőség-ellenőrzés mellett készül a Russkaya vodka.
Ismerjük meg a folyamatot, amely alapján ez az ikonikus ital készül!
A Russkaya márkát még a Szovjetunióban hozták létre 1967-ben, a cél az volt, hogy ez legyen valamennyi orosz vodka mintája. Az orosz kormány meghatározása szerinti “orosz vodka” eredetmegjelölési tanúsítvánnyal rendelkezik, amely garantálja a különleges minőséget a szigorú előírások szerint.
Az alapja búza és természetes forrásokból származó tiszta víz, a szűrését aktív szénnel végzik. Színtelen, szagtalan, teljesen áttetsző, illatában az alkohol érződik. Ízét a klasszikus stílus, a tiszta, nagyon finom búza jellemzi, amely a kenyér aromájával párosul, sima, könnyű és enyhén fűszeres, lecsengése letisztult.
Hogyan készül a vodka?
A jó minőségű vodka tisztított vizet, tiszta és minőségi alapanyagokat igényel. Lehetnek különböző gabonák – búza, rozs, kukorica –, illetve burgonya, de akár még gyümölcs is a fő összetevői. Ezeket erjesztésének vetik alá, ez lehetővé teszi, hogy a cukor átalakuljon alkohollá, amihez élesztő segítségét is igénybe vehetik.
Ezután desztillációs eljárással tisztítják és koncentrálják az alkoholt, mindig a tisztább, magasabb alkoholtartalmú folyadékot gyűjtik össze ennek során. A desztillált alkohol többszöri átszűrése következik, aminek során eltávolítják az esetlegesen benne maradt anyagokat. Leggyakrabban aktív szenet vagy más egyéb szűrőanyagokat használnak fel ehhez a folyamathoz.
A végső művelet pedig az lesz, amikor elérik a kívánt alkoholtartalmat, mégpedig úgy, hogy tisztított vagy desztillált vízzel felhígítják. Ezután már csak üvegekbe kell tölteni, ahol jót tesz nekik egy kis érlelési idő is, hogy a zamatok egymásra találjanak.
Semleges íz és tisztaság
Az orosz és a lengyel vodka hagyományosan árpából készül, esetleg valamilyen más gabonából. Ez lágy és finom aromát kölcsönöz nekik, ugyanakkor a burgonya alapanyagú vodka sokkal testesebb és markánsabb ízű lesz. A könnyed ízek kedvelői válasszanak gyümölcsalapú vodkát, mert ezek légiesebbek, frissebbek a gyümölcsöktől, ezért a hölgyek sokkal jobban kedvelik.
Miért jó keverve is?
A vodka semleges, tiszta, íztelen és illatmentes jellege lehetővé teszi, hogy más italokkal kombinálva fantasztikus koktélok készüljenek belőlük. Akár alkoholos, akár alkoholmentes italokkal lehet keverni, bátran lehet hozzáadni erőteljesebb ízvilágú alkoholt, illetve gyümölcsleveket is.
Kiemelt kép: https://megadrink.hu/