A márciusi mecsekfalui házi borversenyen a résztvevők úgy határoztak, hogy május hónapban újból találkoznak a mecsekfalui kultúrházban, és bormustrára kerítenek sort. Tették ezt azért, hogy megmutassák kinek, hogyan sikerült a borok második fejtése, kezelése, és persze mindez a nedűk kóstolásával válhat valóra. A mustra kellemes meglepetéseket hozott. A borok három hónapos érése, kezelése még szebbé, tisztábbá, élvezhetőbbé váltak a fogyasztásra.
Sor került a helyi borversenyen kívül, más versenyeken elért eredmények bejelentésére is. Voltak, akik sikerrel szerepeltek a Komló városi borversenyen, a hosszúhetényin, a Pécsett rendezett megyei megmérettetésen. Legnagyobb sikert Szilárd Antal mecsekfalui szőlő- és borosgazda érte el, aki az országos borversenyen a maximális 100 pontos bírálaton 83 pontot ért el kékfrankos borával, amellyel ezüst oklevelet nyert.
A gazdák részéről felmerült a gyakoribb találkozás igénye. A célok megvalósulását segíthetné baráti társaság létrehozása, mely a tapasztalatok átadásával, a szőlő művelésével, a borok kezelésével kapcsolatos munkákra vonatkozhatna. A jelenlevők, közel harmincan úgy határoztak, hogy az 1987-ben alakult Mecsekfaluiak Baráti Köre – amely az utóbbi években nem fejtett ki különösebb tevékenységet-, megújítva, annak egyik szekciójaként működhetne a Mecsekfalui Szőlő- és Bortermelő Gazdák Csoportja.
Ezen az estén került sor a XXIX. Mecsaekfalui Házi Borverseny okleveleinek átadására.
A jól sikerült rendezvényt vacsorával zárták. A hagyományoknak megfelelően Péter Szabó Zoltán által készített, bográcsban főtt babgulyás volt a menü. – Páll Lajos nyomán –