Az 53 minta megkóstolása és a tapasztalatok összegzése – fizikailag is – jelentős feladatot rótt a zsűri tagjaira. Pichler József főiskolai adjunktus, éttermi mester a zsűri elnökeként nyújtott szakmai hátteret a negyedik Komlói Kolbásztöltő Fesztiválon.Véleménye sokat számíthat a jövő évi fesztivál indulóinak.
A kolbásztöltő verseny ünnepélyes zárásakor Pichler József – azon felül, hogy gratulált a nagyszabású verseny megrendezéséhez – finoman jelezte a csapatok felé az általa vezetett grémium szakmai észrevételeit. Ezek között általánosságban felhívta a figyelmet a fokhagyma túlzott használatára, valamint az egyes csapatok által favorizált – az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma, valamint a szegfűbors mellőzésére, mely bár gasztrokalandként elfogadható, de nem feltétlenül a magyar kolbász sajátja.
A szakember kitért a résztvevők viseletére is. Csak sejteni lehet, hogy miért: kérte a hosszú hajak összefogását és a hajháló használatát. Fontosnak tartotta elmondani, hogy az előkészítésnél inak maradtak a feldolgozott húsban, mely csökkentette a kolbászkóstolás élvezetét.