
Az AutóMánia szakmaismereti verseny után a gasztronómiában is a legjobbak lettek a megyében a gagarinos diákok. A Kodály iskola csapata a 7. helyen zárt az első ízben megrendezett megmérettetésen.
Hetvennégy csapat, mintegy 220 diák részvételével először rendezték meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) és a Baranyai Gasztronómiai Klaszter támogatásával az Ide-süss! vendéglátás szakmaismereti versenyt.
Az első fordulóban a szakács, cukrász és a pincér szakmákhoz kapcsolódó online szakmaismereti kérdőívet töltöttek ki a csapatok. A második fordulóban a továbbjutott társaságoknak három fogásból álló menüsort kellett összeállítaniuk, de az ételeknek és az italoknak egyértelműen baranyai jegyeket (tájegységünk terményeiből tervezve) kellett viselnie.

A döntőbe 10 társaság jutott, a köztük két komlói, a Gagarin- és a Kodály iskola versenyzői. A döntő helyszínének a BMSZC Zsolnay Vilmos Technikum tankonyhája és tanétterme adott otthont.
A csapatok előre megkapták, hogy mit kell főzniük. A Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöksége, Teleky Zoltán elnök és Zachár Zsolt alelnök medvehagyma krémlevest, sült tarját barnasörös mártásban és habos krumplipürét adott ki megfőzendő feladatnak. A versenyzők profi módon tálalták fel a fogásokat, amelyeket a zsűri tagjai, Miszler Miklós és Teleky Zoltán értékelt.

A versenyzőknek ezen felül egy asztalt is meg kellett teríteniük szigorúan a terítés szabályai szerint.
Eredmények: 1.Gastro Angyalok, Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolája (Komló) (Domján Jázmin, Domján Szimonette, Kovács Nóra, felkészítő tanár: Nagy István) 2. Csillám Sütikék, Baksai Általános Iskola 3. Szusiii – Szentlőrinci Általános Iskola …. 7. Konyhafőnökök – Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Kat. Ált. Isk.

A csapatok az élmény mellett rendkívül gazdag és értékes ajándékcsomagokat is kaptak, benne nagy értékű éttermi ebéd/vacsora felajánlásokkal, a főzéshez, sütéshez szorosan kapcsolódó eszközökkel.
Forrás: PBKIK